Friday , 21 July 2017
Home » Notawanita

Notawanita

Sinopsis Drama Dendam Aurora

Sinopsis Drama Dendam Aurora

Notawanita kongsikan Sinopsis Drama Dendam Aurora lakonan Nabila Huda dan Ungku Ismail. Pastinya drama Dendam Aurora dinantikan ramai kerana menampilkan gandingan dua pelakon yang berbakat besar. Selain Nabila Huda dan Ungku Ismail, turut menjayakan drama bersiri 100 episod ini adalah Shah Iskandar, Anzalna Nasir, Dian P Ramlee, Eizlan Yusof, Oktovia Manrose, Aedy Ashraf, Adam Lee dan ramai lagi. Drama Dendam …

Read More »

Resepi Kek Span Kegemaran Ramai

Resepi Kek Span Kegemaran Ramai

Kenapa Resepi Kek Span Kegemaran Ramai ini istimewa? Memang mudah untuk membuat kek span yang gebu dan sedap. Bahan-bahan yang diperlukan juga mudah didapati dan cara membuatnya pun tidak rumit Kek Span atau sponge cake kalau dimakan selalu pun memang tak muak. Lebih-lebih lagi kali ia divariasikan dengan menyapu jem atau dihidangkan dengan agar-agar, aiskrim atau buah-buahan segar. Untuk sesiapa …

Read More »

Kenali Personaliti Wanita Berdasarkan Warna Gincu

Kenali Personaliti Wanita Berdasarkan Warna Gincu

Jom Kenali Personaliti Wanita Berdasarkan Warna Gincu. Apakah warna gincu kegemaran anda? Ada kajian yang menunjukkan bahawa personaliti atau sikap seseorang wanita boleh didefinisikan berdasarkan warna gincu kegemarannya. Benarkah? Jom kita kaji Gincu atau lipstick adalah antara alat solek yang wajib digunakan oleh kaum wanita ketika bersolek. Wajah yang kelihatan tidak bermaya atau kusam boleh kembali berseri dengan hanya mencalit …

Read More »

Resepi Nasi Goreng Kampung Istimewa

Resepi Nasi Goreng Kampung Istimewa

Anda sedang mencari Resepi Nasi Goreng Kampung Istimewa. Apa kata anda cuba resepi mudah yang Notawanita kongsikan ini. Menggunakan bahan-bahan yang mudah didapati, nasi goreng kampung ini bukan sahaja mudah disediakan tetapi enak dan boleh dihidangan untuk seisi keluarga. Resepi Nasi Goreng Kampung Istimewa Bahan-bahan Nasi putih 5 bawang merah (dikisar) 3 ulas bawang putih (dikisar) 15 ikan bilis (dikisar) …

Read More »

5 Tips Mudah Untuk Minyak Wangi Kekal Lama

5 Tips Mudah Untuk Minyak Wangi Kekal Lama

Ingin selalu berbau wangi? Ini dia Notawanita kongsikan 5 Tips Mudah Untuk Minyak Wangi Kekal Lama di badan. Ada segelintir yang kata, minyak wangi yang mahal dan berjenama je boleh tahan lama. Sebenarnya kalau anda tahu cara pemakaian wangian yang betul, minyak wangi yang 10 ringgit sebotol pun boleh membuatkan badan anda wangi untuk berjam- jam lamanya tau. 5 Tips …

Read More »

7 Tanda Penyakit Tiroid Yang Mungkin Anda Tidak Tahu

7 Tanda Penyakit Tiroid Yang Mungkin Anda Tidak Tahu

Apa itu penyakit tiroid? Dalam artikel ini Notawanita kongsikan 7 Tanda Penyakit Tiroid Yang Mungkin Anda Tidak Tahu. Fungsi kelenjar tiroid adalah untuk menghasilkan hormon yang membantu menstabilkan kadar nadi, metabolisme dan suhu badan. Jika fungsi kelenjar tiroid ini terjejas, ia akan memberikan kesan kepada organ dalaman seperti usus, hati, buah pinggang, jantung, sistem pembiakan dan juga otak. 7 Tanda …

Read More »

Tips Memakai Dan Menjaga Kanta Sentuh Atau Contact Lens

Tips Memakai Dan Menjaga Kanta Sentuh Atau Contact Lens

Tips Memakai Dan Menjaga Kanta Sentuh Atau Contact Lens. Semakin hari sudah semakin ramai yang suka memakai kanta sentuh atau lebih dikenali sebagai contact lens. Ada yang memakainya kerana rabun dan tidak kurang pula untuk tujuan bergaya, lebih-lebih lagi yang sukakan contact lens yang berwarna warni. Namun tidak ramai yang mengambil berat akan aspek penjagaan dan pemakaian kanta sentuh dengan …

Read More »

Tips Untuk Pastikan Solekan Tahan Lama

Tips Untuk Pastikan Solekan Tahan Lama

6 Tips Untuk Pastikan Solekan Tahan Lama. Untuk memastikan mekap kekal sempurna di wajah untuk tempoh yang lama, apa yang penting adalah solekan asasnya. Bukan sekadar meletakkan ‘foundation’ yang tebal tetapi bahan solekan lain serta teknik yang betul juga penting agar muka nampak sentiasa segar dan ceria. Dibawah ini Notawanita kongsikan teknik solekan asas yang mudah anda ikuti: Tips Untuk …

Read More »

Resepi Rendang Ayam Istimewa Hari Raya

Resepi Rendang Ayam Istimewa Hari Raya

Pasti ramai yang akan masak resepi rendang ayam istimewa hari raya nanti. Bahan-bahan nak masak rendang dah beli ke belum? Kenalah cepat, kalau tak ada pula bahan yang tak cukup. Hari raya tinggal beberapa hari je kan. Resepi Rendang Ayam Istimewa ini memang antara juadah wajib setiap kali menjelang hari raya. Dimakan dengan nasi impit, ketupat atau lemang memang sedap. …

Read More »

Resepi Kepak Ayam Madu Istimewa

Resepi Kepak Ayam Madu Istimewa

Jom cuba Resepi Kepak Ayam Madu Istimewa ini untuk berbuka puasa nanti. Memang sedap tau. Tak perlu nak beratur panjang lagi kat bazar Ramadan. Kepak ayam madu ni memang sesuai dijadikan menu pembuka selera. Boleh makan begitu sahaja atau pun cicah dengan sos cili atau sambal. Tambah sedikit ulam-ulaman, semangkuk sup dan makan dengan nasi panas. Resepi Kepak Ayam Madu Istimewa …

Read More »